Telefoonlijn voor klachten over misstanden bij pleeggezinnen De Glind

4 oktober 2022 om 11:07 Zorg Erik van't Land
Afbeelding

DE GLIND Jeugdzorgaanbieder Pluryn opent een speciale telefoonlijn waar oud-pleegkinderen en medewerkers binnen pleeggezinnen in De Glind zich kunnen melden. Een bericht van Omroep Gelderland vormt hiervoor de aanleiding. De omroep sprak met tientallen oud-pleegkinderen die zeggen slachtoffer te zijn geweest van fysieke en geestelijke mishandeling of seksueel misbruik. De gemene deler bij die gesprekken zou zijn dat zij zich door Pluryn niet gehoord voelen over de incidenten.

Naar aanleiding van de melding van de omroep, stelt Pluryn vanaf donderdag 6 oktober een telefoonlijn in waar oud-medewerkers en -pleegkinderen vertrouwelijk hun verhaal kunnen doen, vertelt woordvoerder Wim Mulder van de zorgaanbieder. Die dag komt de omroep met een uitzending over de vermeende misstanden. ,,Voor iedereen die dit als kind heeft..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.