Marco van de Visch, initiatiefnemer van Osteomarco in Voorthuizen.
Marco van de Visch, initiatiefnemer van Osteomarco in Voorthuizen. Pauw Media

Osteomarco nieuw in Voorthuizen

7 oktober 2021 om 13:34 Zorg

VOORTHUIZEN Met de feestelijke opening van Osteomarco is voor Marco van de Visch een droom uitgekomen. Sinds vrijdag 1 oktober zijn de deuren van zijn eigen osteopathiepraktijk aan de Hoofdstraat 88 geopend. Marco stelt zich graag verder voor.

Osteopathie richt zich op het vinden en herstellen van bewegingsproblemen binnen het menselijk lichaam, om op die manier jouw klachten te verminderen. ,,Dat is wat mij dagelijks motiveert om dit mooie vak osteopathie in de praktijk te brengen.” Aan ervaring geen gebrek bij Marco. ,,In de afgelopen jaren heb ik meerdere opleidingen en cursussen gevolgd. Daarnaast heb ik 10 jaar ervaring als fysiotherapeut. Door deze opleidingen, cursussen en ervaring heb ik mijn kennis en vaardigheden steeds weer vergroot.”

LADES Enthousiast vertelt hij wat meer over zijn drijfveren en wat de achterliggende gedachte van osteopathie is, omdat hij merkt dat dit bij sommige mensen nog een onbekend terrein is. ,,Je moet het zo zien. Het menselijk lichaam is net als één grote kast met daarin allerlei lades. In elke lade is een onderdeel van het lichaam terug te vinden. Een knie, een schouder, een voet, een oor en het hart. De meeste professionals zijn gespecialiseerd in één lade, één gebied. Een osteopaat beperkt zich niet tot één lade, maar kijkt naar de gehele kast door alle lades goed in de gaten te houden. Op deze manier wordt het duidelijk waarom jouw lichaam soms niet meer functioneert zoals het zou moeten en waarom er klachten kunnen zijn ontstaan. Onderzoek en behandeling vanuit deze visie kan veel klachten verminderen. Op die manier kan ik als osteopaat van betekenis zijn voor jou.”

INTAKE Onder het motto ‘alles werkt met elkaar samen’ gaat Marco na een uitgebreide intake, waarbij hij niet alleen de klacht zelf beoordeelt, met jou aan de slag om het totale lichaam eerst goed onder de loep te nemen: ,,Als ik alles in beeld heb, ga ik puzzelen en maak samen met jou een behandelplan. Natuurlijk kijk ik vooral naar de klacht zelf, maar ook naar aspecten als het bewegingsapparaat, organen in je lichaam, het hoofd en alles wat erin zit, wervelkolom, heiligbeen. Daarbij let ik ook op de invloed van jouw emoties, je denkwijze en je kijk op de dingen om ons heen. Ons lichaam is immers een geheel, een systeem. Deze ‘holistische’ visie is de grote kracht van osteopathie. En dat is absoluut niet zweverig. Integendeel, heel praktisch gericht.”

Osteomarco, Hoofdstraat 88 in Voorthuizen. Meer info via 06-55515037

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie