Afbeelding
...

Medicijnen uitdelen met een badmintonracket

Zorg Coronavirus

BARNEVELD Hoe geef je in coronatijd op een veilige maar ook prettige manier huis-aan-huis medicijnen af aan patiënten, zonder direct contact? Met die vraag worstelde Andrea Holtmann uit Barneveld, één van de bezorgers van de apotheek aan de Nieuwe Markt. Want je kunt wel een zakje met medicatie voor de voordeur zetten, aanbellen en een stap achteruit doen, maar daarmee voorkom je niet dat de patiënt moet bukken om de medicatie te pakken.

,,Ik zocht naar een oplossing om het uitdelen van medicatie aan de deur voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken'', aldus Holtmann. ,,En daar heb ik dus iets op bedacht. Ik gebruik nu een badmintonracket, waar ik de medicatie op zet.'' Op die manier hoeft de cliënt niet te bukken en kan de bezorgster beter oogcontact maken, is het idee.

Barneveldse Mirjam Wiersma, een cliënt van de apotheek, vindt het een prachtige oplossing, zegt ze. ,,Een geweldig innovatief idee om op deze manier mensen tegemoet te komen'', aldus Wiersma. ,,Ik vind dat de apotheek en Holtmann in het bijzonder hiermee een dikke pluim verdienen.''

advertentie