Wim Brouwer en Anne-Marie in de winkel, die volgende week donderdag 2 november open gaat.
Wim Brouwer en Anne-Marie in de winkel, die volgende week donderdag 2 november open gaat. Pauw Media

‘Nieuwe slijterij en wijnhandel mooie aanwinst voor Voorthuizen’

27 oktober 2023 om 08:15 Zakelijk

VOORTHUIZEN Zo’n honderdvijftig soorten bier, bijna tweehonderd verschillende whisky’s en meer dan driehonderd wijnen. Dat - en meer - brengt Wijnhandel-Slijterij Brouwer binnenkort naar Voorthuizen. Donderdag 2 november opent de nieuwe winkel aan de Hoofdstraat, in het voormalige Intertoys-pand. ,,We vieren de opening met leuke acties.” 

Naast een ruim assortiment heeft Wijnhandel-Slijterij Brouwer ook de nodige kennis en ervaring in huis: het familiebedrijf bestaat al bijna honderd jaar. ,,In 1926 openden mijn overgrootouders de eerste winkel in Soest”, vertelt de huidige eigenaar Wim Brouwer. Twaalf jaar geleden kwam daar een tweede vestiging in Maarn bij en nu dus een derde in Voorthuizen. 

TOPLOCATIE ,,Onze bedrijfsleider komt oorspronkelijk uit Voorthuizen en zei al langer: waarom open je daar geen slijterij?”, vervolgt Wim. ,,Er was nog ruimte voor een goede slijterij en ook het toerisme maakt Voorthuizen een aantrekkelijke plek.” Bij een bezoek aan het dorp viel Brouwers oog op het ruime pand aan de Hoofdstraat. ,,Een toplocatie, met veel ruimte om al onze producten te kunnen presenteren.”  

Die ruimte komt goed van pas, want Wijnhandel-Slijterij Brouwer staat mede bekend om zijn grote assortiment. ,,We zijn een slijterij in de breedste zin van het woord en verkopen allerlei soorten whisky’s, bieren, wijnen en andere dranken. Als klanten één van onze winkels binnenlopen zijn ze vaak verbaasd over de ruime keuze die we aanbieden.” Daarnaast kunnen Voorthuizenaren straks bij de slijterij terecht voor geschenkartikelen en -verpakkingen. ,,Voor cadeaus weten klanten ons altijd goed te vinden.” 

FEESTELIJKE OPENING De afgelopen tijd is het pand aan de Hoofdstraat al goed onder handen genomen: de pui is vervangen, net als de vloer, en de winkel wordt zoveel mogelijk klimaatneutraal. ,,De ramen zijn goed geïsoleerd en we verwarmen de zaak gasloos, door middel van een warmtepomp. In deze tijd vinden we het belangrijk om zuinig om te gaan met energie.” Aan het roer van de nieuwe winkel staan bedrijfsleider Anne-Marie, die al zeventien jaar voor het familiebedrijf werkt, en haar schoondochter. ,,Twee enthousiaste, Voorthuizense vrouwen.” 

Van 2 tot 4 november vindt de feestelijke opening plaats, die wordt gevierd met allerlei aanbiedingen en acties. Zo krijgt elke klant bij een besteding boven de dertig euro een fles wijn cadeau, in de vorm van Piggy-spaarpunten. ,,Daarnaast organiseren we op zaterdag 4 november een Hermit Dutch Coastal Gin-proeverij en bieden we verschillende artikelen aan voor een leuke prijs.” Iedereen is die dagen welkom om kennis te maken met de nieuwe slijterij, vertelt Wim enthousiast: ,,Een mooie aanwinst voor Voorthuizen.”

Aangeboden door Wijnhandel-Slijterij Brouwer

advertentie
advertentie