Matthea van den Berg is zelfstandig trouwambtenaar en ceremoniespreker.
Matthea van den Berg is zelfstandig trouwambtenaar en ceremoniespreker. Matthea Ceremonies

‘Ik geef woorden aan jullie verhaal’

13 september 2023 om 08:10 Zakelijk

LUNTEREN Ze had altijd al een zwak voor alles wat met trouwen te maken heeft. Ook schrijft ze graag verhalen en gedichten. Daarom besloot Matthea van den Berg vorig jaar om zelfstandig trouwambtenaar en ceremoniespreker te worden. ,,Ik schreef al wel langer, maar meer zakelijk. Ik wilde graag meer schrijven over belangrijke gebeurtenissen in het leven.”

Trouwen voor de wet of ceremonieel? Bij Matthea kan het allebei. ,,Ver voor de grote dag maken we kennis met elkaar. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is écht belangrijk dat het klikt tussen ons. Ik wil graag dichtbij een bruidspaar komen en stel dan ook honderden vragen. Hoe hebben ze elkaar leren kennen, wat gebeurde er daarna, waarom kiezen ze voor elkaar, wat wensen ze elkaar toe voor de toekomst? Vervolgens geef ik woorden aan hun verhaal. Hiervoor maak ik ook gebruik van het ‘daarom hou ik jou’ invulboek, dat ik voor de bruiloft opstuur naar het bruidspaar en naar een aantal mensen om hen heen die ze zelf uitkiezen. Aan de hand van alle verhalen, gekke anekdotes, hilarische situaties en ontroerende momenten schrijf ik hun persoonlijke verhaal; een verhaal waarin ze zichzelf helemaal herkennen. Op de dag zelf mag ik dit met veel plezier vertellen en aansluitend trouw ik de geliefden.”

Samen
Samen op een bankje
in de zon.
Zo wil ik het wel honderd keer
en dan steeds weer
nog één keer meer.

PERSOONLIJKE CEREMONIE Matthea omschrijft zichzelf als een verhalende verteller met een nuchtere kijk op het leven. ,,Ik ben niet zoetsappig. Tijdens gesprekken met bruidsparen komen ook gerust wat moeilijker onderwerpen op tafel. In een verhaal zitten leuke, grappige maar ook ontroerde momenten. Die laatste mogen er ook gewoon zijn.” Dankzij haar christelijke achtergrond vindt Matthea gemakkelijk aansluiting bij christelijke bruidsparen, maar elk bruidspaar kan bij haar terecht. ,,Wanneer je kiest voor een zelfstandig trouwambtenaar, dan kies je voor een hele persoonlijke ceremonie met veel ruimte voor eigen inbreng. Ik neem echt de tijd voor jullie verhaal. Creatief en kleurrijk voor de mooiste ceremonie, speciaal voor jullie geschreven.”

,,Ben je benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen? Laten we een afspraak maken en kijken of het klikt! Je kunt mij bereiken via 06 - 26 13 60 13 of matthea@ceremonies.nl. Ik ben benieuwd naar jullie verhaal!” Meer informatie via www.ceremonies.nl

Dit artikel is onderdeel van de Trouwbijlage

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie