Afbeelding
Bielderman Koetsier

Binnenkijken kan weer op 30 september. Hoeveel geld kun je lenen voor aankoop woning?

11 september 2023 om 14:02 Zakelijk

BARNEVELD Op zaterdag 30 september 2023 is het NVM Open Huizen Dag. Iedereen kan op die dag tussen 11.00 en 15.00 uur vrijblijvend én zonder afspraak de deelnemende huizen bekijken. Voor een goede voorbereiding als potentiële koper geeft de hypotheekadviseur van Bielderman Koetsier enkele tips.

Op de NVM Open Huizen Dag stellen verkopers hun huizen open voor geïnteresseerde kopers. Dit geeft de kopers de mogelijkheid om de woning te bezichtigen en informatie te verzamelen voordat zij een aankoopbeslissing nemen. De deelnemende huizen zijn vanaf half september te vinden op Funda.

Heleen de Jong, hypotheekadviseur van Bielderman Koetsier: ,,De NVM Open Huizen Dag is de perfecte uitkomst voor potentiële kopers. Het is laagdrempelig en je kan alle deelnemende woningen op één dag bekijken. Maar ook voor de verkopende partij biedt het voordelen. Uit onderzoek van Funda blijkt namelijk dat huizen die meedoen met de Open Huizen Dag sneller worden verkocht dan huizen die niet meedoen”.
Heleen:  ,,Om alles uit deze dag te halen is het van belang dat je goed voorbereid de huizen bezichtigt. Maak bijvoorbeeld een shortlist van maximaal 4 à 5 huizen in plaats van zoveel mogelijk woningen te bekijken. Daarnaast is een niet geheel onbelangrijk punt het feit of je de woning ook daadwerkelijk kan betalen. Wanneer je hiervan op de hoogte bent, weet je exact welke huizen je liever wél bezichtigt en welke niet meer van toepassing zijn. Hierdoor voorkom je teleurstelling en bespaar je tijd voor de woningen die wel voldoen aan je maximale hypotheekgrens”.

,,Soms komt het voor dat mensen ter plekke hun aankoopmakelaar bellen en vrijwel direct een bod uitbrengen. Het kan dus snel gaan. Heb je je droomhuis gevonden, neem dan een aankoopmakelaar in de arm om te adviseren tijdens het biedingsproces. En zorg dat je weet wat je maximaal kunt bieden.”

Bielderman Koetsier biedt deze aankomende twee weken kosteloos advies aan om de maximale hypotheek te berekenen. Een berekening via de hypotheekadviseur is nauwkeuriger dan online berekeningen die slechts een indicatie geven. Een afspraak kan telefonisch gemaakt worden via 0342-405348 of per mail hypotheken@bieldermankoetsier.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie