Gerard van de Kraats (rechts) met zijn compagnon Erik Kamphuis.
Gerard van de Kraats (rechts) met zijn compagnon Erik Kamphuis.

Klein Barnevelds bedrijf Shuffle-Mix klopt alles en iedereen

23 augustus 2023 om 15:37 Zakelijk


BARNEVELD Er ooit weleens bij stilgestaan dat er een markt is voor machines die met gemak 1000 liter slagroom in een uur opkloppen? Of voor een die grote hoeveelheden cake egaal bestrijkt met mascarpone of botercrème? Het Barneveldse bedrijf Shuffle-Mix weet er alles van, want het maakt deze machines al 25 jaar. 

„We vieren ons 25-jarig jubileum en hebben ondertussen onze 1000ste machine geleverd”, vertelt technisch directeur Gerard van de Kraats trots. „Wat je thuis met je handmixer doet, kan bij ons lijnmatig – industrieel. Het is een continu proces waarbij we in een uur tijd 1000 liter vloeibare slagroom kunnen opkloppen tot een luchtige substantie.” 

MACHINES SHUFFLE-MIX 

Daarnaast heeft het bedrijf – met vier types beluchtingsmachines, een voormenger, premixer, injectiepomp, lopende band en doceerapparaat – alles in huis om zowel de ambachtelijke bakker als de multinationals te voorzien van de juiste productielijn. „Als een bakker 500 liter vloeibare slagroom in een week verwerkt, worden onze machines rendabel.” 

Shuffle-Mix heeft slechts tien man in dienst. „Ik wil niet werken op een groot kantoor om daar veertig mensen aan te sturen”, aldus Van de Kraats. „Ik knutsel graag zelf mee aan onze nieuwe producten. Als er vijf klanten om hetzelfde vragen en de uitbreiding past op onze machines, dan gaan we het ontwikkelen. En dat doen we echt met elkaar. Ik bedenk wel veel, maar zonder het personeel had ik het nooit gered.” 

TROTS

 Samen met mede-eigenaar en commercieel directeur Erik Kamphuis staat Gerard sinds 2012 aan het roer van dit bedrijf. Van de Kraats: „Ik begon dit bedrijf in 1998 samen met mijn – inmiddels overleden – oud-collega Kees van der Manden en vond een compagnon in Erik nadat Kees met pensioen ging. De opstart van Shuffle-Mix bleek gelijk onze moeilijkste periode. Onze machine was kleiner, kostte minder, maar kon hetzelfde als die van onze concurrenten en dat werd moeilijk geloofd. Gelukkig weten vandaag de dag tal van al dan niet industriële bakkers van over de hele wereld ons te vinden en daar mogen we met ons kleine Barneveldse bedrijf trots op zijn!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie