De bezorgbakfiets rijdt al een paar maanden rond en de eerste ervaringen zijn zeer positief.
De bezorgbakfiets rijdt al een paar maanden rond en de eerste ervaringen zijn zeer positief. Ben Bläss

Welkoop Barneveld start bezorgservice met bakfiets

7 juni 2023 om 17:24 Zakelijk

BARNEVELD Per ongeluk nét te veel spullen om mee naar huis te kunnen nemen? Of is er ineens een grote zak hondenvoer nodig, maar je komt er zelf niet aan toe? Dat is geen probleem meer met de nieuwe bezorgservice van Welkoop Barneveld. Met een speciale bakfiets rijdt het personeel van de winkel gewoon met de klant mee óf bezorgt het aan huis. ,,Een extra stukje service om onze klanten nog beter van dienst te zijn.”

Dat zegt manager Michel Mom. Volgens hem zijn veel mensen al gewend dat winkels thuisbezorgen. ,,Dat kan al via de website van Welkoop, maar wij willen nog iets extra’s bieden.” De bezorgbakfiets rijdt al een paar maanden rond en de eerste ervaringen uit deze proefperiode zijn zeer positief. ,,We kunnen dan klanten helpen die bijvoorbeeld iets kopen, maar eigenlijk net te veel spullen mee willen nemen dan dat ze ruimte hebben in de auto, bijvoorbeeld. Wij kunnen dan mee rijden of later op de dag even langskomen om de ontbrekende spullen te bezorgen.”

AFSPRAAK MAKEN VOOR BEZORGSERVICE

 Het gaat dan niet om bijvoorbeeld plantjes, en ook niet om volledige konijnenhokken, maar juist de producten die ertussenin zitten. ,,Die te groot zijn voor op de fiets en te klein om met een hele auto langs te komen.” Voor klanten die gebruik willen maken van de service is het mogelijk om te bellen naar de winkel of in de winkel zelf een afspraak te maken over de mogelijkheden.

,,Voorlopig doen we dit alleen nog binnen Barneveld, dus we rijden nog niet naar bijvoorbeeld Voorthuizen. Eerst gaan we kijken hoe dit aanslaat. We zijn vooral heel erg blij dat we nu snel kunnen schakelen en kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten. De bakfiets is daarvoor echt een uitkomst.”

EXTRA SERVICE

De ontwikkeling is bijzonder omdat het initiatief écht vanuit de Welkoop in Barneveld komt. ,,We hebben het idee in samenwerking met het Fietsenhuis bedacht. Andere vestigingen doen dit niet allemaal op deze manier, maar we willen dit stukje extra service graag bieden.” 

De bezorgkosten voor het gebruik van de bakfiets zijn wel gelijk aan die van de website. Voor bestellingen boven de 40 euro is bezorging gratis, voor bestellingen onder de 40 euro kost bezorgen 3,95 euro.

Ondernemer in beeld

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie