Ook Barneveldse bakkers hebben het zwaar door hoge energieprijzen

21 september 2022 om 07:52 Zakelijk FOTO van t LAND
Bakker Jaap van der Veer voelt zich in de steek gelaten door de landelijke overheid.
Bakker Jaap van der Veer voelt zich in de steek gelaten door de landelijke overheid.

BARNEVELD Brood bakken op een lagere temperatuur gaat eenvoudigweg niet. Met de oplopende energiekosten hebben Barneveldse bakkers het dus niet gemakkelijk om de bedrijfsvoering rond te krijgen. De prijzen van de broden gaan omhoog, maar zelfs dan houden ze uiteindelijk minder over. ,,De energierekening is inmiddels twee keer zo hoog als het eerder was.”

Jaap van der Veer, eigenaar van de Barneveldse bakkerij die zijn naam draagt, windt er geen doekjes om. In zijn ogen doet het kabinet te weinig om het midden- en kleinbedrijf (MKB) te compenseren voor de gestegen energiekosten. ,,Ik hoor maar steeds dat er van alles wordt gedaan om huishoudens te helpen. Dat is ook belangrijk. Maar het MKB wordt..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.