Carla’S Tango is sinds kort neergestreken in Garderen.
Carla’S Tango is sinds kort neergestreken in Garderen. Carla'S Tango

Carla’S Tango nieuw in gemeente Barneveld

1 oktober 2020 om 11:50 Zakelijk

GARDEREN De Argentijnse tango in Garderen? Nou en of. Carla’S Tango is sinds kort neergestreken in Garderen en start op de dinsdagen 6 en 13 oktober met proeflessen voor beginners. Carla Somer wil jong en oud kennis laten maken met deze zo meeslepende Argentijnse dans.

Carla: ,,Eigenlijk is het idee om in het prachtige dorpshuis de Wardborg danslessen te geven bij toeval ontstaan. Ik geef al jaren tangolessen in Utrecht en had geen plannen om dat te veranderen. Toen ik deze zomer in Garderen kwam wonen, vroegen meerdere mensen mij of ik dat ook hier ging doen. Hun enthousiasme verraste en raakte me, en toen ik het dorpshuis had gezien was ik om. Daarom introduceer ik nu met trots en plezier Carla’S Tango in Garderen.”

ONTSPANNEND De Argentijnse tango is een laagdrempelige improvisatiedans waarbij de verbinding tussen de danspartners voorop staat. De dans is veelzijdig: van ingetogen eenvoudig lopen, zelfs met totale verstilling, tot speels, expressief, gepassioneerd en de afwisseling daartussen. ,,Leeftijd speelt geen rol en danservaring ook niet. Het onthouden van passen en figuren is niet nodig”, benadrukt Carla. ,,Dansen is bovendien ontspannend en je bent lekker in beweging. Juist in deze spannende tijd.”

,,Naast de introductie van de Argentijnse tango heb ik nog een andere drijfveer: het sociale aspect. Mensen uit Garderen en omgeving kunnen elkaar op deze gezellige manier ontmoeten. Dansen betekent voor mij ook mensen samenbrengen.”

MAATREGELEN De ruimte in het fonkelnieuwe dorpshuis voldoet aan de laatste RIVM-richtlijnen. Met de huidige coronamaatregelen is parendans, waar de Argentijnse tango onder valt, toegestaan met een vaste partner die niet perse tot jouw huishouden hoeft te behoren. ,,Uiteraard zullen we van paar tot paar de anderhalve meter afstand houden en zullen we de ruimte regelmatig extra ventileren. Voor dit alles zullen wij met elkaar zorgdragen.”

Wil je ook kennismaken met de Argentijnse tango? Geef je dan nu op via e-mail: ,,Meld je bij voorkeur als paar aan, maar individuele dansers zijn natuurlijk ook welkom. In de praktijk kijken we wie we met elkaar kunnen matchen. Dat komt goed.”

Proeflessen Argentijnse tango: dinsdag 6 en 13 oktober. Aanvang 19.00 uur en 20.30 uur op beide dagen. Kijk op de website voor meer (dans)inspiratie. Carla’S Tango. Dorpshuis de Wardborg, Koningsweg 27 in Garderen. T: 06-45556872. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie