Woensdag werd Frieterie De Nieuwe Rotonde in Barneveld officieel geopend.
Woensdag werd Frieterie De Nieuwe Rotonde in Barneveld officieel geopend. Pauw Media
Advertorial

'Ouderwetse kwaliteit' bij Frieterie De Nieuwe Rotonde

8 juli 2020 om 14:43 Zakelijk

BARNEVELD Bij Frieterie De Nieuwe Rotonde draait het om kwaliteit en ambachtelijkheid. De frieten die eigenaresse Anja Stolte verkoopt, komen geschild, gesneden en voorgebakken rechtstreeks van haar leverancier in België. Ze maakt ijs met een degelijke, ouderwetse ijsmachine en ook milkshakes maakt ze terwijl de klant erop wacht in haar zaak in het hart van Barneveld. ,,Kwaliteit, daar komen de mensen voor terug'', merkt ze op.

Voordat de coronacrisis uitbrak, runde Anja dertien jaar broodjeszaak De Nieuwe Rotonde. Ze had heel veel vaste klanten, maar na de uitbraak van corona besefte ze dat ze iets nieuws moest beginnen, omdat de lunchroom te klein was om op anderhalve meter afstand van elkaar te kunnen zitten. Anja had al veel mogelijkheden overwogen, maar rond Pinksteren besloot ze om haar lunchroom volledig te verbouwen en te heropenen als ambachtelijke frietzaak.

PERFECTIONIST De verbouwing regelde ze zelf. ,,Ik zit overal bovenop, dat zit in mijn karakter. Ik ben echt een perfectionist. Het moet gewoon goed zijn.'' Voordat ze met de lunchroom begon, was ze eerder dertig jaar samen met haar man Harry Stolte eigenaar van het goedlopende Café De Zwaan in Barneveld. Daarna nam ze eetcafe 't Hek in Lunteren over, voordat ze met de broodjeszaak begon.

Woensdag is haar gloednieuwe Frieterie De Nieuwe Rotonde officieel geopend door haar frietleverancier en door Mariska Stomphorst, die het logo onthulde dat ze speciaal voor de nieuwe zaak heeft ontworpen. Paard en wagen leverden symbolisch de aardappelen voor de frieten af, waarna de gasten buiten in een partytent konden proeven van friet met drie handgemaakte sauzen: truffelmayonaise, saus met Amsterdamse ui en met Parmezaanse kaas, peterselie en knoflook. Albert van der Zwaag legde de opening vast op film.

,,Ik spring in het diepe in deze coronatijd'', merkt Stolte op. Anders dan haar broodjeszaak die sloot als de winkels dicht gingen, wil ze ook 's avonds openen. Nu is de zaak open van 11.00 tot 19.00 uur, later misschien tot 20.00 uur. ,,Dan kunnen hier ook mensen die net uit hun werk komen terecht voor ambachtelijke friet.''

HANDGEMAAKT Alle producten die ze verkoopt zijn handgemaakt, benadrukt Anja. Dat geldt niet alleen voor het ijs en de milkshakes, maar ook voor de sauzen, de kroketten, de gehaktballetjes en de toppings voor de friet. Voor mensen met dieetwensen biedt ze vegetarische en glutenvrije snacks. Haar vegan-kroketten worden speciaal bereid, zodat ze niet in contact komen met de andere snacks. ,,Ik ben ouderwets'', zegt Anja. ,,En ik hoop dat de mensen die hier eten komen afhalen, terugdenken aan de kwaliteit van vroeger.''

Frieterie De Nieuwe Rotonde is gevestigd aan de Jan van Schaffelaarstraat 1 in Barneveld

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie