Anja Stolte: ,,Ik nodig de burgemeester uit voor een ambachtelijk frietje.''
Anja Stolte: ,,Ik nodig de burgemeester uit voor een ambachtelijk frietje.'' Mariska Stomphorst

Lunchroom Barneveld vanwege corona omgedoopt tot frieterie

2 juli 2020 om 09:12 Zakelijk

BARNEVELD Lunchroom De Nieuwe Rotonde aan de Jan van Schaffelaarstraat 1 in Barneveld is sinds 1 juni heropend als Friterie De Nieuwe Rotonde.

De Barneveldse eigenaresse Anja Stolte kwam op het idee om de al dertien jaar in Barneveld gevestigde lunchroom te verbouwen tot een ambachtelijke frietzaak, nadat ze vanwege de corona-maatregelen de zaak half maart had moeten sluiten. ,,De lunchroom kon niet in de oude vorm heropenen, omdat de zaak te klein is om er op anderhalve meter afstand van elkaar te zitten’’, stelde ze vast. ,,Maar klanten kunnen er wel buiten zitten, op het terras.’’

Stolte bedacht een nieuw concept, zonder zitplaatsen binnen, een afhaalcenter. Ze wilde ook niet zomaar snacks en patat verkopen, zoals andere patatzaken in Barneveld al doen. Om zich te onderscheiden biedt Frieterie De Nieuwe Rotonde iets anders aan. Stolte verkoopt ambachtelijke friet en handgemaakte snacks en maakt zelf sauzen, zoals truffel-, Amsterdamse ui-, en blauwe kaas-mayonaise. Ook de vegetarische en glutenvrije snacks die haar zaak voor speciale doelgroepen aanbiedt, zijn handgemaakt.

Een specialiteit van het huis zijn de toppings op de friet. Zo kan je friet met toppings kopen die bijvoorbeeld bestaan uit eigengemaakte gehaktballetjes, stoofvlees, Barneveldse kipstukjes of parmezaanse kaas. ,,In Barneveld had je nog niemand die alles zelf maakt’’, legt Stolte uit. Ze is van plan om haar assortiment van handgemaakte snacks nog verder uit te breiden. Stolte: ,,Ik nodig de burgemeester graag uit voor een ambachtelijk frietje’’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie