Marijn van de Kraats neemt het restaurant bij station Barneveld Centrum over.
Marijn van de Kraats neemt het restaurant bij station Barneveld Centrum over. Pauw Media

Marijn neemt stationsrestaurant over. ‘Iets toevoegen aan Barneveld’

8 maart 2024 om 10:13 Zakelijk

BARNEVELD Marijn van de Kraats wordt de nieuwe uitbater van het stationsrestaurant dat tot vorige week jarenlang als McLevi’s door het leven ging. De Barnevelder wil er een ‘kiosk-achtig’ restaurant van maken. De dertiger hoopt de deuren in mei te kunnen openen.

Van de Kraats wil er verse friet en de ‘gangbare snacks’ gaan verkopen. ,,Ook ga ik er koffie verkopen, ook koffie-to-go. Je moet een beetje denken aan een winkel bij een klein tankstationnetje, iets kiosk-achtigs. Later wil ik er misschien ook broodjes bij doen, maar hier focus ik mij eerst op. Ik denk dat dit wel wat toevoegt aan Barneveld.”

De Barnevelder heeft een achtergrond als uitvoerder en werkvoorbereider in de infra- en zonnepanelenbranche. Daarvoor had hij tien jaar lang een hoveniersbedrijf: De Terebint. Ervaring in de horeca heeft Van de Kraats nog niet. ,,Maar dus wel in ondernemen, iets wat ik graag weer wilde doen. Ik kreeg inspiratie in Amersfoort, bij Friteshuis Van Gogh. Dat vond ik altijd een heel leuke zaak en de verse friet vonden mijn dochter en ik heel lekker. Toen wees iemand mij erop dat het stationsrestaurant te koop stond. Dat liet me in mijn hoofd niet los. Later heb ik de knoop doorgehakt: dit wil ik doen.”

De komende maanden gaat hij het interieur van het restaurant opknappen. ,,Ik ga het wat opfrissen. Over de buitenkant ben ik nog in gesprek met de NS over wat daar wel en niet mee kan. Dat komt mogelijk later ook nog.”

Jannes Bijlsma

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie