Na tien jaar nieuwe poging voor woningplan Buurtweg Voorthuizen

24 november 2022 om 15:28 Wonen Gemeente Barneveld
Visualisatie van de toekomstige inrichting van het plangebied aan de Buurtweg in Voorthuizen.
Visualisatie van de toekomstige inrichting van het plangebied aan de Buurtweg in Voorthuizen.

VOORTHUIZEN Tien jaar nadat een eerste plan in de markt werd gezet, wordt er een nieuwe poging gewaagd om woningen te ontwikkelen aan de Buurtweg in Voorthuizen. Destijds was er nagenoeg geen interesse in het project Florum van ontwikkelaar Van Wijnen, met twaalf levensloopbestendige woningen. Het nieuwe plan aan de westkant van Voorthuizen voorziet in veertien rijwoningen verdeeld over drie blokken, een twee-onder-eenkapper en negen vrijstaande huizen. Het project krijgt de naam ‘De Nieuwe Buurtweg’.

Aan de noordkant van de Buurtweg komen 21 huizen en aan de zuidkant vier stuks. Er zitten dure, middeldure en goedkope woningen in het plan, zowel huur- als koophuizen. De huidige Buurtweg wordt verbreed. Er parkeerplaatsen, wadi’s en speelplekken. Een bomenrij centraal in het gebied wordt aangevuld met nieuwe bomen, terwijl een greppel die hier..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.