Inloopbijeenkomst: Woningbouw Puurveen-Zuid. Geïnteresseerden bekijken de plannen voor nieuwbouwwijk Puurveen-Zuid.
Inloopbijeenkomst: Woningbouw Puurveen-Zuid. Geïnteresseerden bekijken de plannen voor nieuwbouwwijk Puurveen-Zuid. Henk Hutten

Vooral starters en senioren kijken uit naar Puurveen-Zuid

Wonen

KOOTWIJKERBROEK Ruim honderd belangstellenden bezochten woensdag de inloopavond over nieuwbouwwijk Puurveen-Zuid in Kootwijkerbroek. Onder hen waren opvallend veel starters en senioren. ,,Dat is ook niet heel gek, want het nieuwbouwplan is voor een groot deel juist ook op deze doelgroepen gericht’’, zegt een woordvoerder van de gemeente Barneveld.

Het gaat om de nieuw te bouwen wijk rondom de Puurveense Molen, op de hoek Puurveenseweg/Walhuisweg. Hier komen 129 woningen in verschillende fasen, de bouw van fase 1 start in 2024. 

De belangstellenden lieten over het algemeen weten positief over de plannen te zijn en wilden woensdagavond vooral weten wanneer de woningen in de verkoop komen, voor welke prijs en hoe zij in aanmerking zouden kunnen komen. ,,Voor die vragen is het nu echter nog iets te vroeg. De komende periode wordt het ontwerp voor de nieuwe wijk verder uitgewerkt en start de bestemmingsplanprocedure.’’

Omwonenden hebben in mei dit jaar al kunnen reageren op het plan. Op basis van de reacties die toen zijn binnengekomen, is het plan aangepast. ,,Deze aanpassingen werden voor het overgrote deel positief ontvangen’’, aldus de woordvoerder. 

Om op de hoogte te blijven van de verdere ontwikkeling kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de digitale nieuwsbrief op barneveld.nl/puurveen-zuid. Belanghebbenden kunnen nog reageren tot en met 28 oktober op het plan, door een e-mail te sturen naar info@barneveld.nl. Rond december wordt het definitief stedenbouwkundig ontwerp als ‘Ontwerp Bestemmingsplan’ ter inzage gelegd.

Inloopbijeenkomst: Woningbouw Puurveen-Zuid.  Geïnteresseerden bekijken de plannen voor nieuwbouwwijk Puurveen-Zuid.
Inloopbijeenkomst: Woningbouw Puurveen-Zuid.  Geïnteresseerden bekijken de plannen voor nieuwbouwwijk Puurveen-Zuid.
advertentie
advertentie