Barneveld blijft dure gemeente voor kleine verbouwingen

6 sep, 15:00 Wonen
Gerwin van Luttikhuizen
Afbeelding

BARNEVELD Klussers die een vergunning willen voor een kleine verbouwing, zijn hiervoor in de gemeente Barneveld nog altijd veel geld kwijt, vergeleken met omliggende gemeenten. Dit blijkt uit de jaarlijkse cijfers van de Vereniging Eigen Huis (VEH) van de hoogte van de bouwleges van de Nederlandse gemeenten.

Wie een kleine verbouwing in de gemeente Barneveld wil (à 10.000 euro) mag daarvoor 623 euro aftikken bij de gemeente Barneveld voor een vergunning. Dat is aanmerkelijk meer dan het gemiddelde over alle gemeenten in de regio. Het goedkoopst is de klusser uit in de gemeente Amersfoort, waar hij minder dan de helft van het Barneveldse bedrag hoeft af te tikken (295 euro). Niet veel meer is hij kw..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.