Relatief weinig import uit Randstad in Barneveld

12 augustus 2022 om 09:32 Wonen Gerwin van Luttikhuizen
De kopers van woningen in nieuwbouwproject 't Poortje in Voorthuizen waren in meerderheid afkomstig uit de gemeente Barneveld.
De kopers van woningen in nieuwbouwproject 't Poortje in Voorthuizen waren in meerderheid afkomstig uit de gemeente Barneveld.

BARNEVELD Het aantal mensen dat overkomt uit de Randstad en zich in de gemeente Barneveld vestigt, is relatief laag. Veel van deze mensen kiezen geven de voorkeur aan een andere gemeente dan Barneveld om in te wonen. Buurgemeente Nijkerk blijkt voor hen bijvoorbeeld een stuk aantrekkelijker te zijn.

Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek wijzen dit uit. Er zijn vorig jaar wel meer mensen vanuit de Randstad naar Barneveld gekomen dan andersom, maar het verschil is niet zo groot. Het saldo van verhuisde personen uit de Randstad bedraagt in Barneveld 2,6 mensen op duizend inwoners. In buurgemeente Nijkerk is dit saldo 15,6, het hoo..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.