Relatief veel vrijstaande woningen in Barneveld

3 aug, 10:01 Wonen
Gerwin van Luttikhuizen
Afbeelding

BARNEVELD De gemeente Barneveld kent relatief veel vrijstaande woningen. Over heel Nederland staat dertien procent van de huizen geheel los van andere woningen, in de gemeente Barneveld is dat bijna 21 procent van alle 23.000 woningen. Naar verwachting zal dat percentage de komende jaren wel wat dalen, gezien het feit dat het gemeentebestuur de komende jaren inzet op de bouw van honderden goedkopere huizen.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat verreweg de meeste woningen in de gemeente Barneveld rijtjeswoningen betreffen: 46,6 procent. Dat is meer dan het landelijk gemiddelde (42 procent), maar minder dan de meeste andere gemeenten in de regio. Alleen in de gemeenten Ede (41,3 procent) en Putten (38,4 procent) is dat aandeel lager. In Ede staat daar tegenover dat..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.