‘Woningstichting Barneveld kan meerdere complexen tegelijk verduurzamen’

14 jun, 09:22 Wonen
Wouter van Dijk
De afgelopen jaren zijn onder andere huurwoningen aan de Valkhof in Barneveld verduurzaamd.
De afgelopen jaren zijn onder andere huurwoningen aan de Valkhof in Barneveld verduurzaamd.

BARNEVELD Woningstichting Barneveld zou voortaan met meerdere verduurzamingsprojecten tegelijk bezig moeten zijn, om de afspraken hierover met de gemeente wel te kunnen halen. In de periode tussen 2018 en 2022 haalde de corporatie het afgesproken aantal van vierhonderd te verduurzamen woningen niet.

Dit meldt het college van b. en w. in antwoord op vragen van ChristenUnie-raadslid Henry Buitenhuis. De Woningstichting pakte in 2018 de projecten Valkhof (197 woningen) en Goudenstein (73) in Barneveld en De Wheem (127) in Voorthuizen op. Bij de eerste twee projecten wilde slechts zestig procent van de bewoners meedoen aan de verduurzaming, ondanks het feit dat er geen huurverhoging tegenover stond. De andere woningen werden daarom niet aan..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.