Plannen om sociale woningbouw in gemeente Barneveld naar voren te halen

30 mei, 13:44 Wonen
Wouter van Dijk
Afbeelding

BARNEVELD De gemeente Barneveld en Woningstichting Barneveld bespreken momenteel concrete plannen om nieuwbouw van sociale huurwoningen naar voren te halen. Meer huizen in de goedkope sector zijn op korte termijn onder meer nodig om het groeiend aantal statushouders - vluchtelingen met een verblijfsstatus - woonruimte te kunnen bieden.

Dát er plannen zijn om extra woningen toe te voegen in de sociale sector, is al te lezen in het actuele coalitieakkoord van SGP, Lokaal Belang en ChristenUnie, dat woensdag door de Barneveldse gemeenteraad wordt behandeld. In dit akkoord is als doelstelling opgenomen dat er jaarlijks honderd goedkope woningen bij moeten komen, bovenop de programmering die er al lag. Van Werven: ,,De gemeente is nu bezig o..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.