De werkzaamheden aan het fietspad langs de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen lopen flink uit.
De werkzaamheden aan het fietspad langs de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen lopen flink uit. Gerwin van Luttikhuizen

Werk aan fietspad Voorthuizen bijna maand later klaar

4 december 2023 om 13:36 Verkeer en vervoer

VOORTHUIZEN De werkzaamheden aan het fietspad langs de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen hebben drie weken stilgelegen. De oplevering is nu bijna een maand later: vrijdag 22 december - vlak voor kerst - in plaats van de eerste van deze maand. Maandagmorgen zijn werklui weer aan de slag gegaan.

Er liggen veel boomwortels in de weg, waardoor het niet mogelijk is om nieuw asfalt aan te brengen, leert navraag bij de gemeente. Het plan is nu omgegooid. Er komen rode betonnen klinkers. Hierdoor is graven tussen de boomwortels niet nodig.

BESCHADIGD

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden is één boom beschadigd, dusdanig dat ‘ie op termijn kan omvallen. Door een specialistisch bedrijf is geadviseerd om een noodkapvergunning aan te vragen, meldt een gemeentewoordvoerder. Die aanvraag is gedaan, de boom zelf is nog niet gekapt. 

De overige bomen kunnen behouden blijven. ,,Er wordt een boom teruggeplaatst om de kap van de boom te compenseren’’, aldus de woordvoerder. ,,Bij voorkeur op dezelfde locatie.’’

Gedurende de werkzaamheden is er opnieuw eenrichtingsverkeer ingesteld. Voertuigen kunnen het dorp wel uit, maar niet in via die weg en moeten omrijden. 

advertentie
advertentie
advertentie