Ministerie: ‘Hoevelaken’ en A1/A30 topprioriteit

27 jun, 11:28 Verkeer en vervoer
heliflight.nl
Knooppunt A1-A30.
Knooppunt A1-A30.

BARNEVELD De aanpak van klaverblad Hoevelaken en van knoopunt A1/A30 bij Barneveld krijgen de hoogste prioriteit van de rijksoverheid. Het ministerie van Verkeer en Infrastructuur heeft deze twee trajecten bovenaan een lijstje van projecten die de meeste aandacht moeten krijgen. Dit lijstje was nodig, omdat er een groot tekort aan stikstofspecialisten is.

Er zijn te veel wensen en te weinig specialisten om alle rijkstrajecten voor hoofd(vaar)wegen tegelijk aan te pakken, zo heeft het ministerie laten weten aan de Kamer. Sinds de vernietigende uitspraak van de Raad van State in 2019 over de falende stikstofaanpak van de overheid, is het voor nieuwe wegprojecten nodig om stikstofberekeningen te maken om daarmee de effecten op de natuur te beoordel..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.