Schoonengweg gaat op slot voor gemotoriseerd verkeer

13 mei, 12:34 Verkeer en vervoer
Dianne de Kwant
De Schoonengweg, waar geen stoep ligt.
De Schoonengweg, waar geen stoep ligt.

VOORTHUIZEN Een gedeelte van de Schoonengweg in Voorthuizen, tussen de nieuwe woonwijk Holzenbosch en het dorpscentrum, wordt vanaf komend najaar afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Op deze manier wordt deze redelijk smalle weg straks alleen nog beschikbaar als fiets- en voetgangersverbinding tussen de wijk en de rest van het dorp.

Dat meldt het Barneveldse college van burgemeester en wethouders. Het gaat om een al langer bestaande weg, die deels door de komst van de nieuwe woonwijk sinds enige tijd veel intensiever gebruikt wordt. Veel schoolkinderen fietsen er bijvoorbeeld langs, omdat het de meest logische verbinding is. Raadslid Dianne de Kwant (ChristenUnie), zelf ook bewoner van de nieuwe wijk, trok vanwege deze verke..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.