CDA wil uitleg over aanpak Hoevelakenseweg in Terschuur

25 jan, 10:15 Verkeer en vervoer
AberMedia
In november 2021 overleed een fietser, na een botsing met een auto
In november 2021 overleed een fietser, na een botsing met een auto

TERSCHUUR De CDA-fractie wil opheldering over de aanpak van de Hoevelakenseweg in Terschuur. De partij is blij dat het college van b. en w. de verkeersonveilige situatie wil aanpakken en de weg wil herinrichting, in het bijzonder de gevaarlijke kruising met de Stoutenburgerweg en de Eendrachtstraat. Maar er staat nog een aantal belangrijke vragen open, aldus raadslid Anne van der Meer.

Zij stelt er vragen over aan het college. Bekend is dat het project in 2023 van start moet gaan en globaal zo’n acht ton zal kosten. De rijbaan wordt omgevormd van asfalt naar klinkers en de maximumsnelheid zal worden verlaagd naar 30 kilometer per uur. Fietsers krijgen er een sterkere positie, ten opzichte van gemotoriseerd verkeer. En waar ruimte is, ko..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.