Afbeelding
AberMedia

Kleine wijzigingen dienstregeling bus regio Barneveld: ‘Minimale impact’

1 april 2024 om 15:52 Verkeer en vervoer

BARNEVELD Busvervoerder EBS heeft de dienstregeling van lijn 104 tussen Barneveld en Harderwijk licht aangepast. Per 14 april rijdt de laatste volledige rit (vertrek om 19.12 uur vanuit Harderwijk) niet verder dan knooppunt Wittenberg tussen Stroe en Garderen. Eerder reed deze nog door tot Barneveld.

De impact voor inwoners is minimaal, zegt een woordvoerder van de gemeente Barneveld. ,,We krijgen door dat de gemiddelde bezetting op die laatste rit 0,5 reizigers was in november.”

OPKNIPPEN

Er zijn meer veranderingen. Zo wordt de lijn 147 Dronten - Harderwijk - Barneveld opgeknipt. Sinds eind vorig jaar is dit een doorgaande lijn, maar dat zorgt voor negatieve bij-effecten. Zo wordt de treinaansluiting vaak niet gehaald. Daarom is besloten om de lijn bij station Harderwijk op te knippen in lijn 147 en lijn 114. ,,Door deze wijziging wordt de aansluiting betrouwbaarder én beter”, aldus de provincie Gelderland.

De afgelopen maanden vielen vaak ritten uit in de regio Veluwe, met name veroorzaakt door een personeelstekort. ,,We hebben afspraken gemaakt met de vervoerder hoe er zo snel mogelijk meer personeel wordt aangetrokken”, zegt de provincie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie