Barnevelder krijgt werkstraf na escaleren jarenlange burenruzies Goudenstein

29 september 2022 om 11:55 Rechtbank Rechtspraak
De rechtbank in Arnhem.
De rechtbank in Arnhem.

BARNEVELDARNHEM Een 54-jarige man uit Barneveld, die zijn buurman en overbuurman op 4 en 5 juli mishandelde, is door de Arnhemse rechter veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. Ook kreeg hij een contactverbod opgelegd. Een 53-jarige vriend uit Ede, die betrokken was bij de mishandeling van een buurman op straat, kreeg een werkstraf van 140 uur. 

De gebeurtenissen aan de Goudenstein in Barneveld waren de escalatie van jarenlange oplopende burenruzies, zo bleek donderdag tijdens de rechtszaak in Arnhem. De 54-jarige hoofdverdachte ergerde zich er aan dat zijn buurman zijn hond liet poepen in zijn tuin en het veldje achter zijn huis, vertelde hij de rechter. Bovendien zou de buurman roddel..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.