Afbeelding
Archief BDUmedia

Celstraf en tbs voor mishandeling zwangere Barneveldse

15 november 2019 om 14:58 Rechtbank

BARNEVELD/ARNHEM (APA) Een 28-jarige man uit Utrecht, die vorig jaar in Barneveld zijn zwangere vriendin zwaar mishandelde en probeerde te wurgen, is door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot achttien maanden cel en tbs met dwangverpleging.

De man was in september vorig jaar met zijn vriendin ’s nachts ergens heen gereden om een ruzie uit te praten. Dat leidde tot een geweldsuitbarsting, waarbij hij de toen zeven weken zwangere vrouw kopstoten gaf, tegen het hoofd schopte en de keel dichtkneep. Ze hield er onder meer een gebroken oogkas aan over.

BUITENSPORIG De rechtbank neemt het de 28-jarige zeer kwalijk dat hij volledig door het lint is gegaan en met buitensporig veel geweld zijn vriendin heeft toegetakeld. Het geweld is uitsluitend gestopt, doordat zij er op zeker moment in is geslaagd om in de auto te stappen en te vluchten, concludeerde de rechtbank.

HERHALING De Utrechter neemt onvoldoende verantwoordelijkheid voor wat hij heeft gedaan en blijft zijn handelen bagatelliseren, stelde de rechtbank verder vast. De kans op herhaling is groot. De rechtbank acht de man verminderd toerekeningsvatbaar, onder meer door een persoonlijkheidsstoornis, en legde naast de celstraf tbs met dwangverpleging op.

De officier van justitie eiste twee weken geleden een celstraf van twee jaar met tbs. De rechtbank besloot een lagere gevangenisstraf op te leggen, zodat de behandeling van de man zo snel mogelijk kan starten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie