De CU-fractie op bezoek bij De Rozelaar in Barneveld, met burgemeester Van der Tak (vijfde van links) en CU-Kamerlid Drost (derde van rechts).
De CU-fractie op bezoek bij De Rozelaar in Barneveld, met burgemeester Van der Tak (vijfde van links) en CU-Kamerlid Drost (derde van rechts). ChristenUnie Barneveld

CU-Kamerlid Drost bezoekt De Rozelaar

3 oktober 2023 om 09:22 Politiek

BARNEVELD De Barneveldse ChristenUnie-fractie heeft vrijdag burgemeester Jacco van der Tak en ChristenUnie-Kamerlid Nico Drost uit Rhenen kennis laten maken met De Rozelaar in Barneveld. 

Directeur Miedema en diverse inwoners heetten hen welkom en lieten zien wat De Rozelaar in huis heeft: het biedt een kans voor mensen met een verstandelijke beperking om maximaal deel te nemen en bij te dragen aan de samenleving. De bewoners wonen zelfstandig, in groepsverband. Ze doen werk dat past bij hun talent. Zo wordt middenin het dorp restaurant De Rozerie gerund.

De fractie, Van der Tak en Drost waren onder de indruk van het concept. Drost zegt: ,,Onze Tweede Kamerfractie zet zich in voor zorgzame gemeenschappen. De Rozelaar is een prachtig voorbeeld van een gehandicaptenzorginstelling die onderdeel wordt van de samenleving hier in Barneveld. Ik ben onder de indruk van het restaurant, het kleinschalig wonen en diverse werkvoorzieningen waarmee iedereen zijn talent kan ontplooien.”

De Barneveldse CU-fractievoorzitter Henk Wiesenekker vult aan: ,,Ook de cliënten, werknemers en bewoners van De Rozelaar leveren een unieke bijdrage aan Barneveld. Niet voor niets maakten wij ook een verkiezingsprogramma in eenvoudige taal. Heel leuk om te zien dat De Rozelaar blijft ontwikkelen en een geweldig nieuw restaurant heeft geopend.”

Drost staat zesde op de ChristenUnie-lijst voor de Kamerverkiezingen van aankomende november. De partij heeft nu vijf zetels.

advertentie
advertentie
advertentie