Mijntje Pluimers overhandigt een 'overdrachtsdocument' van het bestuur aan Paul Overgaauw, de nieuwe voorzitter.
Mijntje Pluimers overhandigt een 'overdrachtsdocument' van het bestuur aan Paul Overgaauw, de nieuwe voorzitter. Lokaal Belang

Overgaauw nieuwe partijvoorzitter Lokaal Belang

Politiek

VOORTHUIZEN In ontmoetingscentrum De Eng in Voorthuizen hebben de leden van Lokaal Belang tijdens een algemene ledenvergadering op woensdag 29 afscheid genomen van Mijntje Pluimers als voorzitter van het bestuur van vereniging Lokaal Belang. Zij is sinds een maand wethouder in de gemeente Barneveld. Paul Overgaauw volgt haar op als partijvoorzitter.

Overgaauw was vier jaar fractieassistent van de partij, met de portefeuilles volksgezondheid, duurzaamheid en landbouw.In het dagelijks leven is Overgaauw werkzaam als specialist microbiologie en docent-onderzoeker Veterinaire Volksgezondheid bij de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit in Utrecht.

Het nieuwe partijbestuur van Lokaal Belang wil veel tijd en energie steken in de verdere groei. Overgaauw zegt daarover in een persbericht: ,,Onze partij is de laatste jaren enorm gegroeid. In het aantal kiezers, in raadszetels, we leveren een wethouder in het college van b. en w., maar ook ons eigen Lokaal Belang-team is enorm gegroeid. Deze groei willen we ook de komende jaren voortzetten, zodat we tot in lengte van jaren een rol van betekenis zullen spelen in de Barneveldse politiek. We staan als partij middenin de samenleving. De inwoners van onze gemeente weten Lokaal Belang te vinden als ze ons nodig hebben of goeie adviezen hebben om onze gemeente een stukje mooier te maken. Daar doen we het voor.”

Huidig fractievoorzitter Jan Willem van den Born is herkozen in het bestuur van Lokaal Belang. Nieuw in het bestuur zijn Walenka Jansen en Randy Wilbrink uit Barneveld en Esther Looij uit De Glind.

advertentie
advertentie