Regio Barneveld aangewezen voor grootschalige woningbouw

25 mei, 07:50 Politiek
Wouter van Dijk
De fabriek van Agruniek Rijnvallei, aan de Van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld.
De fabriek van Agruniek Rijnvallei, aan de Van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld.

BARNEVELD/DEN HAAG Regio Foodvalley, waar Barneveld onder valt, is voor de komende jaren aangewezen als grootschalige woningbouwlocatie voor Nederland. Dat heeft een meerderheid van de Tweede Kamer dinsdag besloten. Daarmee komt er rijksgeld vrij om ‘financieel lastige’ woningbouwplannen in dit gebied mogelijk te maken.

Dinsdag zette een ruime meerderheid van de Tweede Kamer haar handtekening onder een voorstel van Jaco Geurts (CDA), mede-ondertekend door Peter de Groot (VVD) en Pieter Grinwis (ChristenUnie). Het voorstel werd aangenomen met 117 stemmen. PVV, Partij voor de Dieren, Forum voor Democratie, Volt en Bij1 stemden tegen. De twee onafhankelijke Kamerleden Gundogan en Omtzigt waren afwezig.

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.