Herindeling was lucratief proces voor Barneveld

23 mei, 10:10 Politiek
Pauw Media
Afbeelding

BARNEVELD De mislukte herindeling tussen de gemeenten Barneveld en Scherpenzeel heeft de gemeente Barneveld geen windeieren gelegd. Barneveld houdt ruim vier ton over aan het proces, terwijl Scherpenzeel er juist geld op toelegt.

De kosten die beide gemeenten maakten op dit dossier, staan nauwelijks tot elkaar in verhouding. Desgevraagd laat Barneveld weten er zo’n 150.000 euro aan te hebben uitgegeven aan adviezen, ambtelijke capaciteit en andere zaken die met de herindeling samenhingen. Scherpenzeel liet eerder al weten dat het door de provincie opgestarte herindelingsprocedure zeker een miljoen euro heeft gekost aan achteraf onnodige investeringen in rapporten, juridische adviezen en ambtelijke uren. En dat staat nog los van de impac..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.