Afbeelding
Jacob-Carl Pauw

Jarne van Schaik (23) nieuw VVD-raadslid

28 september 2021 om 11:29 Politiek

BARNEVELD Jarne van Schaik volgt Sandra Reemst op als raadslid van de VVD in de gemeente Barneveld. De 23-jarige Barnevelder zal in de vergadering van woensdag 6 oktober worden beëdigd. Van Schaik was al commissielid namens de liberalen. Die vrijgekomen stoel zal worden ingenomen door Ida Eling (51). Reemst stapt vanwege familieomstandigheden met onmiddellijke ingang op als VVD-raadslid, zo meldde deze krant vorige week.

Van Schaik is sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2018 politiek actief voor de VVD als commissielid. In het dagelijks leven is hij werkzaam als projectbeheerder bij een facilitair adviesbureau in Leusden en is hij deeltijdstudent aan De Haagse Hogeschool. Als reactie op de bekendmaking zegt Jarne van Schaik: ,,De reden waarom ik zal toe treden tot de gemeenteraad voelt zeer dubbel. Mijn gedachten zijn momenteel nog altijd bij Sandra, haar gezin en familie. Aan de andere kant kijk ik uit om samen met de VVD-fractie aan de slag te gaan om Barneveld een stuk mooier en liberaler te maken.”

Als commissielid wordt Van Schaik opgevolgd door Ida Eiling. Zij heeft gestudeerd aan de Universiteit Utrecht gestudeerd en is werkzaam als HSE Officer bij Denka International in Barneveld. ,,Ik kijk er enorm naar uit om samen met Theo Bos, Jarne en alle VVD-leden in de gemeente Barneveld ervoor te zorgen dat de problemen die spelen efficiënt en effectief worden aangepakt, zodat we onze gemeente nog een stukje mooier en prettiger maken om in te werken en wonen.” Omdat commissielid Sven van ‘t Ooster eerder dit jaar afscheid nam - hij werd raadsondersteuner bij de gemeente Barneveld om moest om die reden zijn functie in de commissie opzeggen - staat er nog een commissielidmaatschap open bij de liberalen. Over de invulling daarvan is nog geen beslissing genomen, aldus de partij.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie