Wat is beter voor middenstand: wel of geen auto’s in centrum Voorthuizen?

23 juni 2021 om 10:27 Politiek Pauw Media
Afbeelding

VOORTHUIZEN Complimenten alom vanuit politiek Barneveld, voor de centrumvisie voor Voorthuizen. De commissie Bestuur bleek dinsdag tevreden met wat de ‘kopgroep’ van Voorthuizense belanghebbenden (ondernemers, belangengroepen en vastgoedeigenaren), in samenwerking met de gemeente Barneveld op papier heeft gezet. Wel was er een discussie over de vraag waar de Voorthuizense ondernemer nu het meest bij gebaat is: wel of juist geen auto’s op de Hoofdstraat?

VVD-raadslid Sandra Reemst had op dit punt een dubbel gevoel bij het plan. Zij kon de gedachte om de Hoofdstraat verkeersluw te maken goed volgen: in het plan is de auto is er ‘te gast’. De weg wordt hiervoor ingericht met klinkers, plateaus en bloembakken, de maximumsnelheid wordt verlaagd van 50 naar 30 en rechts krijgt voorrang. Aan de ene ka..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.