Derde Barneveldse poging voor ‘ja-ja-sticker’

14 jun, 07:02 Politiek
...
Afbeelding

BARNEVELD Voor de derde keer op rij buigt de Barneveldse gemeenteraad zich over een plan voor invoering van de zogeheten ‘ja-ja-sticker’ als middel om de afvalstroom aan papier en plastic terug te dringen. De sticker draait het huidige principe van de ‘nee-nee-sticker’ om: inwoners plakken de sticker op hun voordeur of brievenbus als ze graag ongeadresseerd reclamedrukwerk willen ontvangen.

Volgens fractievoorzitter Lukas Scheijgrond (ChristenUnie) is de tijd er nu inmiddels wel rijp voor, denkt hij. Komende donderdag, tijdens de Kadernota, dient hij hier een voorstel voor in.

Vier jaar geleden kwam zijn fractie al met het plan voor invoering van de sticker, die toen in enkele grote steden werd gehanteerd. Het plan werd toen afgeschoten. Wethouder Didi Dorrestijn stelde destijds vo..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.