Afbeelding
Foto: Pexels

Een uitzendbureau beginnen met HelloFlexPeople als adviseur en backofficepartner

14 november 2023 om 17:02 Partnercontent


Veel ondernemers zien kansen door de veranderende arbeidsmarkt, die weer afhankelijk is van de economische wind die er op dat moment waait. Maar ook een pandemie veroorzaakt een verschuiving. Toen Covid-19 Nederland in z’n greep hield, zag je dat hybride werken plotseling heel populair werd. Ook heeft de huidige generatie schoolverlaters meer dan eerdere generaties behoefte aan een betere werk- en privéverdeling. Voor een ondernemer zijn al deze omstandigheden een gat in de markt. Een uitzendbureau beginnen ─ zeker centraal in het land en dicht bij de Randstad ─ is een mooie kans. De uitzendbranche is in feite een indicator van de economische situatie en die is anno 2023 gunstig.

HelloFlexPeople als businesspartner
Voor bedrijven is het een zegen dat ze de personeelswerving wat dat betreft kunnen uitbesteden aan de uitzendbranche. Personeel komt op flexibele basis bij een bedrijf maar hebben sinds 2023 wel meer rechten gekregen. Zomaar op straat gezet worden is er niet meer bij. Een uitzendovereenkomst blijft ook na een ziekmelding bestaan. Als het economisch beter gaat dan de periode ervoor, zie je dat personeel een vaste aanstelling krijgt bij goed functioneren. Personeel wordt schaars en de uitzendondernemer doet hier zijn voordeel mee. Maar je start natuurlijk niet zomaar een uitzendbureau. Je hebt een partij nodig die je ondersteunt en adviseert. Professionals zoals HelloFlexPeople zijn je businesspartner voor jou als (aankomend) intermediair.

Een uitzendbureau beginnen betekent veel moeten regelen 
Misschien heb je al nagedacht over een pakkende bedrijfsnaam. Een unieke naam waarmee jij herkenbaar bent en waar je een goede indruk mee maakt. Een naam afgestemd op de potentiële klanten en kandidaten die je wilt trekken. Specialiseer je en vind een niche, of een specifieke branche waar jij je in wilt positioneren. Je kunt je bijvoorbeeld richten op de technische industrie, de medische sector, groenvoorziening of juist alleen tijdelijke banen. Een bedrijfsplan mag in de voorbereiding natuurlijk niet ontbreken. Heb je een investeerder nodig, zoals de bank, dan is een goed ondernemingsplan een must. Vergeet niet dat je ook vergunningen nodig hebt en dat je lid wordt van een brancheorganisatie zoals de ABU of de NBBU.

HelloFlexPeople helpt je bij het starten van een uitzendbureau 
Je gaat ervan uit dat je de zaken snel aan het rollen hebt. Heb je dan ook nagedacht hoe je dat organisatorisch en administratief gaat doen? Waarschijnlijk wel, en zeker in het begin is een en ander nog wel intern op te vangen. Maar als je groeit, en dat is toch de bedoeling, dan wil je dat je administratie, je backoffice, goed geregeld is. Want stel je eens voor dat het niet goed gaat met de verloning van je mensen die je hebt uitgezonden. Of dat de gegevens van de bedrijven waar je mee samenwerkt op straat belanden. Besteed je backoffice daarom op tijd uit aan HelloFlexPeople. Als partner nemen zij deze zorgen uit handen, in een mate zoals jij dat wenst. Er bestaan verschillende backofficepakketten waar je uit kiest, die aansluiten bij jouw behoefte. Cruciale processen beheer je met dit systeem, zodat je meer tijd overhoudt voor commerciële activiteiten.

advertentie
advertentie
advertentie