Afbeelding
Photo by Kanchanara on Unsplash

Wat is de Bitcoin Taproot Upgrade?

Partnercontent

De Taproot upgrade is een van de belangrijke ontwikkelingen in het Bitcoin-netwerk. Ontdek wat de Taproot upgrade is en hoe het werkt.

De waarde van Bitcoin is de afgelopen jaren enorm gestegen en is de meest prominente cryptocurrency op de markt geworden. De enorme groei hiervan heeft miljoenen gebruikers aangetrokken, waaronder instellingen en individuen, die strijden om een deel van deze lucratieve aanwinst te bemachtigen voordat de voorraad opraakt. Hoewel het massale gebruik de populariteit van Bitcoin tot boven de mythische proporties heeft gedreven, heeft het ook aanzienlijke schaalbaarheidsproblemen beïnvloed. Om te investeren in bitcoins kunt u het online handelsplatform bezoeken door hier te klikken

Schaalbaarheid is een serieus probleem als gevolg van netwerkcongestie, oftewel te veel mensen die tegelijkertijd het Bitcoin-netwerk gebruiken. Terwijl Bitcoin bedoeld was voor het verwerken van enorme transacties per seconde, heeft de onverwachte stijging gevolgen gehad voor vertragingen in de betalingsverwerking en relatief hogere transactiekosten. Hoewel innovators verschillende suggesties hebben gedaan om de schaalbaarheid van het netwerk aan te pakken, hebben veel mensen de Taproot upgrade als de meest effectieve beschreven.

De Bitcoin Taproot Upgrade Begrijpen

De Bitcoin Taproot upgrade is de belangrijkste ontwikkeling op het netwerk, uitgebracht in 2021. De promotie leidde tot een verdeling van het Bitcoin-netwerk, waardoor de blockchain in tweeën werd gesplitst. Het is vooral gericht op het verbeteren van de privacy en efficiëntie van het Bitcoin-netwerk op grotere schaal en met een mogelijk grotere impact op de lange termijn.

Het uiteindelijke doel van de Bitcoin Taproot upgrade is om Bitcoin-transacties persoonlijker, efficiënter en sneller te maken. Het bevordert ook de implementatie van slimme contracten, die essentieel zijn om tussenpersonen uit transacties te verwijderen en gedecentraliseerde financiering mogelijk te maken. Hoewel miners hun systemen moeten updaten naar de nieuwste softwareversie, kunnen anderen, waaronder handelaren en beurzen zoals Trade Ethereum, geleidelijk upgraden op basis van hun prioriteiten.

Hoe de Taproot Upgrade Werkt

De snelgroeiende toename van het aantal Bitcoin-gebruikers en transacties zette ontwikkelaars ertoe om met de Taproot upgrade te komen. Het leidende Bitcoin-blockchainnetwerk verifieert één transactie tegelijk en controleert elke digitale handtekening met zijn openbare sleutel. Dat standaard verificatieproces kost veel tijd en moeite, vooral bij het afhandelen van transacties met meerdere handtekeningen en invoer.

De Taproot upgrade probeert de inefficiënties in transactieverwerkingen te verminderen. Het combineert meerdere handtekeningen en transacties in één enkele transactie, wat zorgt voor snellere verificatie en validatie op de blockchain. Het implementeert de Schnorr-handtekeningen waarmee meerdere en complexere handtekeningen kunnen worden samengevoegd voor bevestiging als een enkele transactie, in plaats van afzonderlijk.

De handtekeningen van Schnorr zijn ook veiliger dan de standaard ECDSA van Bitcoin. Lineariteit is een van de belangrijkste kenmerken van handtekeningen die de snelle verificatie van transacties in batches mogelijk maakt. Meerdere partijen kunnen samenwerken om één enkele handtekening te creëren die geldig is al hun openbare sleutels, voor een transparantere en efficiëntere betalingsverwerking.

Door meerdere handtekeningen samen te voegen tot één transactie, kan het Bitcoin-netwerk meer transacties tegelijkertijd verwerken, waardoor de algehele operatie sneller en goedkoper wordt. Het stelt het netwerk ook in staat om de block space te maximaliseren, aangezien de informatie minder data-intensief is. De Taproot upgrade zal het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin aanzienlijk verbeteren, wat wordt beschouwd als een van de grootste hindernissen voor de volledige acceptatie van Bitcoin.

De Bitcoin Taproot upgrade is een belangrijke ontwikkeling in de richting van het verbeteren van de privacy van gebruikers. Het samenvoegen van transacties met meerdere handtekeningen en transacties met één handtekening maakt het moeilijker om de invoer van deelnemers en hun echte identiteit te kunnen volgen en identificeren. Dit bevordert ook de autonomie in financiële transacties.

Misschien wel de belangrijkste mijlpaal in de Taproot upgrade van Bitcoin is de implementatie van slimme contracten. Hiermee kunnen meerdere Bitcoin-gebruikers contracten opstellen en uitvoeren voor efficiënte geldoverdrachten. De afspraken zijn onomkeerbaar na validatie, waardoor het absoluut noodzakelijk is dat alle deelnemers zich aan de gestelde voorwaarden houden.

Velen hebben de Bitcoin Taproot upgrade beschreven als een game-changer die de conventionele problemen van Bitcoin zal oplossen. Beleggers moeten echter goed letten op andere Bitcoin-ontwikkelingen om een beter beeld te krijgen van de industrie en haar toekomst.

advertentie
advertentie