Afbeelding
Foto Unsplash

Reparatie smartphones steeds duurder

Partnercontent

Het repareren van smartphones wordt bij alle fabrikanten snel duurder. Oorzaak van de prijsstijgingen is de inflatie en de schaarste van onderdelen. Om die reden kunnen de prijzen na een ongelukje met de smartphone behoorlijk hoog zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar het is wel mogelijk om de kans op hoge reparatiekosten te verkleinen. Wanneer er schade ontstaat aan een smartphone, gaat het meestal om een gebroken display voor of achter. Maar in sommige gevallen moeten ook de onderdelen binnenin de smartphone worden vervangen, waardoor de kans op hoge reparatiekosten nog hoger wordt. Met de nieuwe, duurdere technologieën worden ook de kosten van reparaties steeds hoger.

Stijging reparatiekosten

Na een ongelukje met een smartphone moet deze worden gerepareerd. Wanneer de smartphone op de grond is gevallen, is er geen sprake van garantie. De schade moet dan vergoed worden door de gebruiker zelf. Deze kan voor behoorlijke reparatiekosten komen te staan. Zo is het repareren van een Oppo Find X5 niet goedkoop. Met een Oppo Find X5 Pro hoesje is het mogelijk om de smartphone beter te beschermen. De meeste hoesjes absorberen vallen en stoten, waardoor de kans dat er intern iets kapotgaat, kleiner wordt. Met een screen protector is het ook mogelijk om het scherm van de smartphone te beschermen tegen krassen.

Prijzen reparaties: iPhone spant de kroon

Het is duidelijk dat het laten repareren van een smartphone zeker geen goedkope gelegenheid is. In sommige gevallen is het voldoende om alleen het scherm te laten repareren. Maar smartphones worden steeds vaker gemaakt van erg breekbare producten. Zo heeft de iPhone niet alleen een glazen scherm, maar is ook de achterkant van de smartphone volledig van glas. Het gevolg is dat wanneer de smartphone ten val komt, beide kanten ernstig beschadigd kunnen raken. De kosten van een iPhone repareren kunnen zonder Apple Care zomaar op een paar honderd euro liggen. Daarmee is de iPhone één van de duurste smartphones om te repareren.

Accessoires voor smartphones

Het is aangeraden om voor alle smartphones tenminste een hoesje te kopen die voldoende bescherming biedt bij vallen of stoten. Ook is het verstandig een screen protector te gebruiken om het scherm van de smartphone optimaal te beschermen tegen krassen. Bij valschade zal de screenprotector de grootste klap opvangen. Daarnaast zijn er nog meer accessoires die zeker aan te raden zijn bij de aanschaf van een nieuwe smartphone. Met een powerbank is het mogelijk nooit meer zonder accu te komen zitten en ook een extra krachtige lader kan ervoor zorgen dat de smartphone snel weer is opgeladen. Op GSMpunt.nl vind je een uitgebreid assortiment van accessoires voor allerlei soorten smartphones. Waaronder powerbanks, beschermhoesjes, screenprotectors, kabels, opladers en telefoonhouders.

Binnenkort komen er weer nieuwe smartphones uit, zoals de iPhone 14 en iPhone 14 Pro. Doorgaans is het mogelijk meteen na de aankondiging alvast een goed hoesje voor de smartphone te bestellen. Op die manier is het mogelijk om hoge kosten van het repareren van een dergelijk nieuw toestel te voorkomen. Ieder jaar stijgen de reparatiekosten van nieuwe smartphones fors, waardoor het met een goede bescherming mogelijk is te besparen op de hoge reparatiekosten.

advertentie
advertentie