Afbeelding
Foto via Unsplash

Van plan om te verhuizen? Deze 3 steden worden steeds populairder!

Partnercontent

Amsterdam, Utrecht en Rotterdam worden alle drie steeds populairder om naar te verhuizen. En dat is niet voor niets!

Utrecht is enorm populair, en dit is waarom!

Het eerste voordeel is het meest voor de hand liggende. Het geografische centrum van ons land is waar Utrecht ligt. De stad is vanuit alle richtingen eenvoudig te bereiken. Je bent in 5 tot 10 minuten op een snelweg, ongeacht waar je vandaan rijdt. In Amsterdam hoef je dat niet te proberen.

Ook het openbaar vervoer maakt het eenvoudig om in Utrecht te komen. Heb je geen auto? Utrecht heeft daar geen problemen mee. Onze drie treinstations bieden een uitstekende toegankelijkheid voor het gebruik van het openbaar vervoer. Ook in Utrecht is altijd wat te doen: elke buurt heeft zijn eigen buurtkroegen en eethuisjes. Een studio Utrecht zoeken als je gaat studeren is een goede keuze! Tussen de grachten vind je oude grachten met vermaarde terrassen en een bruisende omgeving.

Er zijn verschillende werkmogelijkheden in Amsterdam

Wonen in Amsterdam heeft veel voordelen, en een daarvan is de overvloed aan arbeidsmogelijkheden. Je kunt op kamers in Barneveld, maar ook naar Amsterdam. Er zijn verschillende soorten werk waaruit je kunt kiezen, waaronder kantoorbanen en werk in de detailhandel. Door de grootte van Amsterdam zijn er verschillende buurten met etablissementen, winkels en eetgelegenheden.

Misschien is werken bij een toeristische attractie of in een restaurant iets waar je belangstelling voor hebt. Zoek je stage of werk in Amsterdam? Begin met onderzoek naar de mogelijkheden in je vakgebied. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er geen werkgelegenheid te vinden is.

Amsterdam heeft talloze culturele uitjes

Het Rijksmuseum, het Anne Frank huis, het Van Gogh museum, de Dam, het paleis op de Dam, de grachten, de Heineken Experience, het Rembrandhuis, de Oude Kerk, het NEMO wetenschapsmuseum, de dierentuin Artis, de bloemenmarkt, en vele andere fascinerende bezienswaardigheden zijn maar een paar van de bezienswaardigheden van Amsterdam. Er zijn veel voordelen aan wonen in Amsterdam en genieten van alle plezierige activiteiten die er rond je nieuwe woning te doen zijn. Naast deze vermakelijke attracties zijn er veel kansen om goed uit eten te gaan, naar evenementen te gaan, en natuurlijk te winkelen!

Er is veel te doen en te zien in Amsterdam

Er is nooit een saai moment in Amsterdam, wat ook een fantastische eigenschap is. Zelfs een bezoek aan je eigen stad als toerist kan soms plezierig zijn. Omdat Amsterdam een stad is met talloze persoonlijkheden, is er voor iedereen wel iets te zien of te doen. Ben je in de stemming om te winkelen? Dan moet je in de Kalverstraat zijn. Ga je liever het bos in? Maak dan kennis met het Amsterdamse Bos, een schitterende plek die het hele jaar door een aanrader is. In de lente kun je je uren vergapen aan de schitterende bloemen. Maak als alternatief een tocht door een van de Amsterdamse parken. Om de stad vanaf de zee te bekijken, neem je de veerboot naar Amsterdam Noord of ga je te buiten en charter je een boot.

Rotterdam is misschien wel de meest eigentijdse en trendy stad van Nederland

De reputatie van Rotterdam als wereldmetropool is niet onterecht. Als je de stad binnenkomt, is de eigentijdse skyline met zijn wolkenkrabbers, spiegeltorens en opvallend vormgegeven gebouwen -waaronder het Centraal Station van Rotterdam- het eerste wat je ziet.

Rotterdam onderscheidt zich ook door zijn ligging aan het water. De plaatselijke economie draait er de klok rond op volle toeren! Op hun tocht van de havens naar de rest van Europa gaan boten heen en weer.

Amsterdam mag dan een bezoek waard zijn om zijn geschiedenis, maar Rotterdam is waar liefhebbers van architectuur heen moeten. De Tweede Wereldoorlog verliep niet goed voor de stad, dus bij de herbouw koos het stadsbestuur tegen het behoud van de stad zoals ze was en vóór het bouwen met het oog op de toekomst.

advertentie
advertentie