Afbeelding
Foto Kleinkunstig

Eigentijdse kunstworkshops en dagprojecten op school

Partnercontent

Bij Kleinkunstig organiseren we al sinds 2005 culturele en kunstzinnige workshops op middelbare scholen door heel Nederland. En daar zijn we ook nog lang niet klaar mee! Want de kunst is voortdurend in beweging en hetzelfde geldt voor het onderwijs. Dat maakt kunsteducatie een ontzettend dynamisch werkveld. Precies dat maakt dat wij ons werk zo oneindig leuk vinden, maar ook dat het invullen van het kunstonderwijs soms best een uitdaging is voor scholen. Het is vandaag de dag immers onmogelijk om alle materialen en kunde die je nodig hebt om het brede aanbod waar het vak Culturele Kunstzinnige Vorming om vraagt als school zelf te verzorgen.

Een ervaren partner in kunsteducatie

Doordat ons netwerk aan kunst- en educatieprofessionals door de jaren heen steeds gegroeid is, kunnen wij met enige trots zeggen dat we inmiddels een behoorlijk uiteenlopende verzameling workshops op de plank hebben liggen. Én dat we tegemoet kunnen komen aan vrijwel iedere vraag naar maatwerk, door het hele land. In de regio Barneveld kwamen we al eerder naar De Meerwaarde en het Johannes Fontanus College. Daar organiseerden we een workshop rap, musical zingen en slagwerk en maakten we een theatervoorstelling met alle leerlingen van de school.

Eigentijdse workshops

We organiseren de meest uiteenlopende workshops op het gebied van dans, theater, muziek en beeldende kunst. Maar we hebben ook een breed aanbod van activiteiten rondom digitale media. Platformen als Youtube en TikTok maken nou eenmaal een belangrijk onderdeel uit van het leven van de jongeren van nu. Door aan te haken bij de interesses die al bestaan, stimuleren we de jongeren om de kunst in hun eigen omgeving te zien. Bovendien verschuiven we de focus van consumeren naar creëren. Ook techniek is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. En het leuke van techniek is dat het verrassend veel overlap heeft met kunst. Zo kun je met programmeren ontzettend toffe dingen maken, kun je prima een VR-film maken op school en kun je ook stroomcircuits hartstikke goed integreren in een kunstwerk. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan prangende maatschappelijke thema’s. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid, recycling, vrijheid en racisme.

Een hele dag vol kunst

Is een losse workshop niet genoeg? Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom hebben wij ook dagprojecten in alle soorten en maten. Tijdens een cultuurproeverij kunnen leerlingen bijvoorbeeld allerlei verschillende kunstvormen uitproberen, terwijl we ook dagprojecten organiseren waarin we heel gericht toewerken naar bijvoorbeeld een theater-, muziek-, dans- of circusvoorstelling.

advertentie
advertentie