Vakvrouw Mandy Noorman.
Vakvrouw Mandy Noorman. Pauw Media
Vakvrouwen

‘Goede kapster is creatief en sociaal’

Overig Vakvrouwen

BARNEVELD Mandy Noorman werkt al 14,5 jaar bij AMI Kappers, waarvan acht jaar als leidinggevende in Barneveld. „We hebben allemaal onze kwaliteiten, waardoor we samen mooie eindresultaten boeken bij klanten. Dat maakt ons team heel sterk.”

Als kind was ze al het haar van barbies aan het vlechten. Mandy uit Barneveld was 17 toen zij als leerling bij AMI Kappers begon. Na een periode in Putten kon ze in Barneveld assistent-leidinggevende worden in de salon van Myrna van den Top. „Ik vind de combinatie van mensen mooi maken, werken met haar en mooie gesprekken voeren ontzettend afwisselend.”

AMI Kappers knipt en kleurt mannen en vrouwen, maar in het team werken alleen maar vrouwen. „Dat gaat bij ons super goed. Wij hebben het onderling ontzettend leuk met elkaar en zijn een fijn team. De omgang met mijn collega’s ervaar ik als vriendschappelijk. Onze kracht is dat we allemaal heel eerlijk zijn. Als er iets is, dan spreken we het ook uit naar elkaar. Daardoor blijft de spirit goed.” Mandy (32) blijft zichzelf uitdagen door nieuwe dingen te willen leren. Haar passie is het maken van mooie kleuren en de theorie die daar bij komt kijken. „Bij het maken van kleurrecepten kijken wij naar de ondertonen van de huid en ogen, zodat de haarkleur mooi bij iemand staat. Mooie kleuren maken is de vaktechniek van het kappersvak waar op dit moment mijn hart ligt en waar ik mijn motivatie uit haal. AMI Kappers is een dynamisch bedrijf waar je je kennis van bv. kleuren en opsteken kunt verrijken door interne opleidingen. Heb je ambitie, dan kun je ver uitgroeien.” Wat maakt je tot een goede kapster? „Het is een combinatie van creativiteit en een ‘mensenmens’ zijn om dit vak te beoefenen. Ik denk dat wij sociaal zijn, maar ook empathisch, want je staat dichtbij mensen.”

www.amikappers.nl/barneveld

Dit artikel is ook te lezen in de bijlage Vakvrouwen

advertentie
advertentie