Verbazing en zorgen in Terschuur om nieuwe 5G-zendmast

6 aug, 11:00 Overig
Rienk van Toor
Volgens de buurt zorgt de tijdelijke zendmast voor stankoverlast en milieuvervuiling.
Volgens de buurt zorgt de tijdelijke zendmast voor stankoverlast en milieuvervuiling.

TERSCHUUR Ruim twintig bewoners aan de Elleboogweg, Baanweg, Hoevelakenseweg en Stoutenburgerweg in Terschuur maken zich grote zorgen over de mogelijke aanleg van een permanente antennemast bij een boerderij aan de Elleboogweg. De afgelopen twee jaar stond er op de locatie al een tijdelijk exemplaar, waar ze ook al allerminst blij mee waren.

De verbazing bij bewoonster Erica Ridderbos was groot, toen zij vorige week in de gemeenteberichten las dat er een aanvraag is ingediend voor een antenne-installatie voor mobiele telecommunicatie aan de Elleboogweg. En ze was niet de enige: het was het gesprek van de dag in de buurt. ,,Twee jaar geleden zei de eigenaar van het terrein nog dat de mast écht tijdelijk was. Er zou echt geen permane..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.