Rood-Wit'58 lijkt in de zwaarste bekerpoule te zijn beland.
Rood-Wit'58 lijkt in de zwaarste bekerpoule te zijn beland. Henk Hutten

Rood-Wit ’58 lijkt in zwaarste bekerpoule te zijn beland

2 augustus 2021 om 06:41 Overig

BARNEVELD De voetbalclubs vernamen afgelopen weekeinde wie de opponenten zullen zijn in de poulefase van de districtsbekerstrijd. 

De KNVB zorgde weer, evenals voorgaande edities, voor gefronste wenkbrauwen. Het derby-gehalte is zeker bij de tweedeklassers en lager hoog. Wat bij een poule waarin meerdere derby’s te verspelen zijn ook meespeelt, is het wedstrijdprogramma. In dat kader mogen ploegen als Stroe, VV Barneveld of Rood-Wit ‘58 niet mopperen. 

Het aantal kilometers dat moet worden gereisd is beperkt. Hoofdklasser Scherpenzeel mag de poulefase overslaan. De hoofdklasser is rechtstreeks geplaatst voor de knock-out fase in de strijd om de KNVB-districtsbeker.

EERSTE EN TWEEDE KLASSE Eersteklasser SDVB treft in de poulefase alleen maar zondagteams. Eersteklasser Leones lijkt de tegenstander die het meest gevreesd moet worden. Woudenberg, uitkomende in de eerste klasse treft een mix van zaterdag en zondagclubs. De drie tweedeklassers zullen zich zeker niet de underdog tegen Woudenberg wanen en zich wapenen. Lunteren en Veensche Boys, competitiegenoten in de tweede klasse moeten het opnemen tegen twee zondag-eersteklassers. 

Beide ploegen zullen waarschijnlijk alle zeilen moeten bijzetten om de poulefase tot een goed einde te brengen. Tweedeklasser Renswoude kan zich tegen sterke tegenstanders goed inspelen voor de reguliere competitie. Bij de eerste en tweedeklassers gaan de eerste twee ploegen door naar de volgende ronde in deze bekerstrijd.

Opvallend is dat in veel poules regionaal getinte ‘derby-achtige’ wedstrijden zijn gepland. Zo op het eerste gezicht heeft de KNVB-competitie leiding weinig mededogen met het uit Veenhuizerveld afkomstige Rood-Wit ‘58 gehad. De poule waarin naast Rood-Wit’58 twee derdeklassers en een vierdeklasser zijn opgenomen is zwaar. Vierdeklasser Heerde kwam vorig seizoen nog uit in de tweede klasse van het zondagvoetbal. Heerde stond riant bovenaan op het moment dat de competitie wegens corona werd beëindigd. De club besloot over te stappen naar het zaterdagvoetbal en maakte geen gebruik van de mogelijkheid volgend seizoen in de zaterdag tweede klasse te beginnen. De sterke selectie van Heerde wilde graag op zaterdag spelen en bleef de club, ondanks de start in de vierde klasse, trouw. Een andere opmerkelijke poule is die van 31 waarin derdeklasser Otterlo het mag opnemen tegen buurtgenoten Harskamp en Fortissimo. Deze laatste ploegen zullen elkaar ook weinig speelruimte geven. Harskamp-trainer Collin Oosterholt verliet halverwege vorig seizoen zijn club Fortissimo. De Harskamp-selectie telt een aantal spelers die eerder voor Fortissimo uitkwamen. Andere mooie streekderby’s zijn de duels tussen Advendo ‘57 en SDS ‘55 evenals Stroe tegen VV Barneveld.

In de derde klasse en lager gaat alleen de poulewinnaar door naar de volgende ronde. De poulewedstrijden worden afgewerkt in de eerste drie weekends van september (4/5, 11/12en 18/19 september). 

Eip Janssen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie