Afbeelding
Pauw Media

GPS-apparatuur voor landbouwvoertuigen om diefstal tegen te gaan

Overig

KOOTWIJKERBROEK Burgemeester Luteijn heeft gisteren de eerste set voor beveiliging van GPS-apparatuur voor landbouwvoertuigen uitgereikt bij L. van de Haar in Kootwijkerbroek. Chris van Hierden van Van Hierden Agrarisch Loonwerk was de gelukkige.

De uitreiking is in het kader van de campagne ‘Stop Diefstal’, gestart door Cumela Nederland, verzekeraars en de politie. Hier heeft de gemeente Barneveld zich bij aangesloten, omdat er regelmatig GPS-apparatuur wordt gestolen. Sinds april 2019 is de schade 67 miljoen euro. 

De sets worden gratis ter beschikking gesteld. Daarmee worden ondernemers opgeroepen de dure apparatuur te registreren en te markeren met label wat niet te verwijderen is. Daarop staan de bedrijfsnaam, postcode en telefoonnummer. Hierdoor kan de apparatuur minder makkelijk illegaal doorverkocht worden.

De gemeente Barneveld geeft vervolg aan deze campagne, samen met de gemeenten Nijkerk en Scherpenzeel, politie, LTO Gelderse Vallei en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland. Zij hebben namelijk 1200 bedrijven die in aanmerking komen voor de apparatuur.

De uitreiking was op woensdag 23 juni tussen 16:00 en 16:30 bij L. van de Haar vof en Van Hierden agrarisch loonwerk in Kootwijkerbroek. Meer informatie over Stop Diefstal! via www.kiekuut.nl/stopdiefstal/.

advertentie
advertentie