Afbeelding
Wouter van Dijk

Wethouder Wijnne drinkt veertig dagen geen druppel alcohol

17 februari 2021 om 09:40 Overig

BARNEVELD De burgemeester en de vier wethouders van de gemeente Barneveld drinken de komende veertig dagen geen druppel alcohol. Het voltallige college doet mee aan de actie IkPas van FrisValley Light, een alcoholmatigingsproject van acht Gelderse en Utrechtse gemeenten, waaronder Barneveld.

Wethouder Bennie Wijnne: ,,Ik doe, ook al doet mijn achternaam anders vermoeden, net als het voltallige college van B&W, graag mee aan IkPas. Ik wil wel ervaren wat het met mij doet om dat glaasje wijn en dat biertje een keer te laten staan.”

Eerdere deelnemers aan de IkPas geven aan diverse voordelen te ervaren: “64% van de deelnemers kan de alcohol na veertig dagen onthouding makkelijker laten staan, 63% voelt zich fitter, 55% kan beter slapen en 32% verliest zelfs wat gewicht.” 

IkPas heeft overigens niet als doel om deelnemers over te halen om nooit meer alcohol te drinken, maar puur om te kijken wat het doet met de gezondheid als je de drank tijdelijk laat staan.

Hoeveel mensen er precies meedoen aan de uitdaging is volgens woordvoerder Bertil Rebel moeilijk te zeggen. ,,Via de link van FrisValley hebben we momenteel negentien deelnemers, maar er zijn ook mensen die zich aanmelden via het landelijke platform. En we weten uit ervaring dat er ook Barnevelders zijn die wel meedoen, maar zich niet officieel aanmelden.´

Alle deelnemers ontvangen een IkPas-polsbandje. Tussentijds kunnen ze tips en adviezen krijgen. Verder zijn er badges te verdienen met allerlei specifieke uitdagingen.

De campagne IkPas loopt vanaf vandaag tot en met 28 maart.

Aanmelden kan via www.ikpas.nl/frisvalleylight.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie