Afbeelding
RoelH

In Kootwijkerbroek wordt vandaag al gestemd

21 november 2023 om 11:11 Onderwijs

KOOTWIJKERBROEK De leerlingen van de bovenbouw van de Rehobothschool in Kootwijkerbroek gingen vanmorgen al naar de stembus. 

De scholieren deden mee aan de Kinderverkiezingen, die rond elke Tweede Kamerverkiezing worden georganiseerd door Pro Demos. ,,Je merkt echt dat het leeft onder de leerlingen. Ze praten er ook onderling over, dat is mooi. Jong geleerd, is oud gedaan’’, zegt directeur Bart Paanstra van de school. De leerlingen ontvingen bij aankomst in het stemlokaal een stembiljet. Een stembureau, bestaande uit leerlingen, zag toe op het eerlijke verloop van de verkiezingen. Aan het eind van de middag worden alle stemmen geteld.

Ook in de klassen is aandacht besteed aan de komende verkiezingen, die morgen worden gehouden. Zo was er een gastles van journalist Riekelt Pasterkamp. Na een inleiding met verschillende stellingen moesten lijsttrekkers vanuit de groepen een beschikbaar budget verdelen over verschillende onderwerpen, zoals zorg, onderwijs, defensie en boeren. ,,Dit zorgde voor mooie discussies en nieuwe inzichten bij leerlingen.’’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie