‘Het wordt hier net de Keukenhof’; Schoolplein Donnerschool ondergaat groene metamorfose

25 november 2022 om 09:52 Onderwijs J.H. Donnerschool
Tuinman Cees van den Heuvel plant bomen en struiken op het schoolplein van de Donnerschool: het 'struinbosje' in wording.
Tuinman Cees van den Heuvel plant bomen en struiken op het schoolplein van de Donnerschool: het 'struinbosje' in wording.

DE GLIND Nestkasten voor vogels, insectenhotels, schuilplaatsen voor allerlei soorten vleermuizen, een ‘struinbosje’ voor leerlingen én komende lente een heus ‘klein keukenhof’. De J.H. Donnerschool in De Glind maakt met hulp van de gemeente Barneveld en de provincie Gelderland het schoolplein en de directe omgeving ervan een stuk groener en duurzamer. 

De school voor speciaal- en voortgezet speciaal onderwijs heeft zich aangesloten bij het project ‘groene schoolpleinen’, licht directeur-bestuurder Jan Hofman toe. ,,Met meer groene schoolpleinen willen de provincie en gemeente af van schoolpleinen met alleen tegels en gaan naar het realiseren van pleinen met bomen, struiken, bloemen, insecten e..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.