Afbeelding
Pauw Media

Feest bij Plantijn: ‘Vanaf nu boven- en onderbouw echt samen’

Onderwijs

BARNEVELD Leerlingen en personeel van basisschool Plantijn in het scholencomplex De Burgthof in Barneveld vierden vandaag feest: na een grondige verbouwing konden ze vandaag het centrale leerplein op de begane grond in gebruik nemen.


Boven- en onderbouw van de openbare basisschool vormen nu bovendien één geheel. Tot voor de zomervakantie zat de bovenbouw van de openbare basisschool boven en de onderbouw beneden in De Burgthof. Nu bevinden ze zich allebei op de begane grond.

Directeur Nathalie Bos is enorm blij met de oplevering van het leerplein en de drie lokalen. ,,Het leerplein zorgt voor verbinding. Het wordt een plek waar gewerkt, geleefd en gevierd gaat worden. Het nodigt uit tot creatief handelen. We gaan het de komende tijd nog helemaal inrichten en als dat eenmaal gebeurd is, wordt het echt prachtig. Ouders en leerlingen zijn er ook heel blij mee. Die hebben de contouren van het leerplein de afgelopen weken natuurlijk langzaam zien ontstaan. En ze werden steeds enthousiaster.”

De verbouwing komt voort uit het feit dat De Burgthof snel na de bouw te weinig plaats bood voor de drie scholen die er zijn gehuisvest. Naast Plantijn zijn dit De Fontein en de Amaliaschool. ,,Ruim veertien jaar geleden is het pand gebouwd”, weet Bos. ,,Al snel daarna is er een noodgebouw geplaatst. Ter vervanging van dit noodgebouw is nu gekozen voor een structurele uitbreiding van het gebouw. We zijn samen met de andere scholen, de twee kinderopvangorganisaties en de gemeente Barneveld in gesprek gegaan over de mogelijkheden. Daar is een mooi plan uit voortgekomen.”

Voor Plantijn is het werk aan De Burgthof nu klaar, maar in de rest van het gebouw wordt nog doorgewerkt. De vrijvallende ruimte die Plantijn boven achterliet, is ingericht voor de uitbreiding van De Fontein. Die school beschikt straks over vier kleuterlokalen op de begane grond. De teamkamer en de directiekamer worden verplaatst. Er komt een extra wissellokaal met de Amaliaschool op de verdieping. Die school wordt uitgebreid op de begane grond, zodat ook hier voldoende kleuterlokalen zijn. Ook zijn er kantoren in de hal gerealiseerd en er komt een derde speellokaal bij. ,,De verbouwing heeft bijgedragen aan veel verbinding tussen alle betrokken partijen en de officiële opening van het hele gebouw zullen we op een later moment dan ook gezamenlijk vieren”, zegt Bos.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie