Wethouder Leon Meijer en leerlingen van groep acht openen de nieuwe Ruitenbeekschool. Directeur Leen van Dijk kijkt toe.
Wethouder Leon Meijer en leerlingen van groep acht openen de nieuwe Ruitenbeekschool. Directeur Leen van Dijk kijkt toe. Pauw Media

Nieuwe Ruitenbeekschool feestelijk geopend

Onderwijs

LUNTEREN De nieuwe School met de Bijbel Ruitenbeek in buurtschap Overwoud tussen Barneveld en Lunteren is woensdagmiddag feestelijk geopend door de Edese onderwijswethouder Leon Meijer.

Meijer deed dat samen met kinderen van groep acht, die daarna in tweetallen een rondleiding gaven aan genodigden. ‘s Ochtends hadden de oudste en jongste leerling de schooldeuren al geopend met een enorme sleutel. Er waren diverse activiteiten voor de scholieren en springkussens op het voetbalveld.

De Ruitenbeekschool telt op dit moment volgens directeur Leen van Dijk 172 leerlingen. Vanwege de afbraak van de oude school en de nieuwbouw is vorig seizoen uitgeweken naar een kantoorcomplex naast de Albert Heijn aan de Burgemeester Kuntzelaan in Barneveld. 

,,We zijn vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus weer terug verhuisd’’, vertelt Van Dijk. ,,Maandag 22 en dinsdag 23 augustus is onze nieuwe school ingericht en woensdag 24 augustus zijn we gestart met het nieuwe seizoen, dat was even doorpezen. We hebben het heel erg naar onze zin. Een nieuwe school went snel, het is prachtig om zoiets mee te maken.’’

Na de officiële opening was er woensdag van 16.00 tot 19.30 uur een open huis in combinatie met een grote markt en een veiling, georganiseerd door een aantal enthousiaste ouders. De opbrengst, die nog niet bekend is, is voor de inrichting van het schoolplein, onder meer voor speeltoestellen en picknickbanken. 

,,Het weer zat erg mee en het was ontzettend druk, ik denk dat er wel zo’n duizend mensen zijn geweest’’, zegt de directeur. ,,Er waren ook veel oud-leerlingen. Ik sprak bijvoorbeeld een meneer van 90 jaar uit Barneveld die hier zijn onderwijsloopbaan was begonnen. Dat zijn mooie verhalen.’’

Afbeelding
Afbeelding
De nieuwe Ruitbeekschool op een dronefoto die begin juni is genomen.
advertentie
advertentie