PREMIUM ARTIKEL

‘Leerlingen basisscholen hebben best een tik gehad’

Onderwijs
Foto: ANP/Jeroen Jumelet
2 jul 2022, 07:16
Archieffoto
Archieffoto
BARNEVELD

Een kleine vijf maanden na de laatste lockdown zien veel Barneveldse basisscholen nog altijd de effecten van de coronatijd op leerlingen en leerkrachten. Dit blijkt uit een kleine rondgang van deze krant.

De resultaten van de eindtoetsen die de afgelopen weken zijn afgenomen, zien er nog redelijk goed uit. Op christelijke basisschool De Branding zitten de leerlingen aardig op niveau, zegt directeur Marije Dekker van de locatie in de Barneveldse wijk Norschoten. ,,Ik ben erg tevreden over de resultaten van de Cito.” Op de reformatorische Rehobothschool in Kootwijkerbroek zijn de resultaten volgens directeur Bart Paanstra ‘naar verwachting’. ,,Die wijken niet significant af van de jaren voor corona. Over het algemeen zie je wel dat leerlingen best een tik hebben gehad. Dat zag je op individueel niveau bij leerlingen, bijvoorbeeld met rekenen en taal.”

Ook locatieleider Herma Hooijer van de christelijke basisschool Ariane in Barneveld ziet geen grote stagnatie van de ontwikkeling van haar leerlingen. ,,Natuurlijk zijn er kinderen die echt last hebben gehad van corona. In het jaar hiervoor zagen we wel achterstanden, met name bij schrijven. Daar is extra begeleiding op gezet en dat gaat nu bete..

Deel dit artikel via:









advertentie