‘De bouw staat te springen om vakmensen’

22 jan, 07:22 Onderwijs
Maaike Appels Fotografie
 Initiatiefnemers van de BBO: Piet Koppelaar, Marjan van Lagen , Dieuwke de Jong en Anne van Driesten. Uiterst rechts wethouder Bennie Wijnne.
Initiatiefnemers van de BBO: Piet Koppelaar, Marjan van Lagen , Dieuwke de Jong en Anne van Driesten. Uiterst rechts wethouder Bennie Wijnne.

BARNEVELD De bouwsector staat te springen om goed opgeleide jongeren die graag de handen uit de mouwen steken. Daar spelen De Meerwaarde in Barneveld en MBO Amersfoort nu op in, door samen met de opleidingsbedrijven uit de bouw een nieuwe Barneveldse MBO-opleiding voor de bouw (BBO) te starten. ,,We willen ruim baan geven voor talenten in de bouw.’’

Dat zegt Bert Brand namens De Meerwaarde. ,,Je hoeft de krant er maar op na te slaan en je ziet de ene na de andere advertentie voor vakmensen in de bouw en techniek. Goed opgeleide metselaars en timmermannen zijn in deze tijden van hoogconjunctuur verschrikkelijk hard nodig. Daar willen wij als onderwijsorganisatie ons steentje aan bijdragen. Juist ook in een tijd waarin we voor grote uitda..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.